Photography by Hans Esselöv

Utflykt i vårsolen

Efter en lång sjukskrivning och nu corona-pandemin och allt den medför i form av försiktighet för en som tillhör riskgrupp börjar jag bli rejält uttråkad. Idag gav jag mig ut med kameran, lite på vinst och förlust. Jag började nere vid Väsmans strand, där jag gick bort mot Roths äng här hemma i Ludvika. Jag hade fått tips om rikligt med vitsippor och det var ingen underdrift.

Vårblomster

Inbjudande matta

Allt är inte nytt liv

Vacker trävägg

Inte första gången jag ser någon försöka fånga våröring vid Väsmans utlopp i strömmen.

Andra fiskare

Annan form av vårtecken

Fler som njöt av vårvärmen

När jag var på väg därifrån mot oklart mål hörde min gamla kollega Göran av sig och föreslog en tur till Storslättberget – en bergstopp norr om Grangärde, som efter skogsavverkning för att par år sedan nu har en fantastisk utsikt över Grangärdebygden. Ja faktum är att man vid klart väder, som idag, kan se ända in till Ludvika.

Grangärde

Mindre korsnäbb

Göran är fågelskådare – och fin genast syn på en fin pippi. Tyvärr hade jag inte stora kanonen med mig utan bara mitt EF 70-200, så jag har blivit tvungen att förstora ganska rejält i Lightroom. Därav blev väl fågelbilderna lite sisådär.

På spaning efter fåglar

Skog och sjöar

Död vägvisare

Innan vi styrde hemåt igen gjorde vi en avstickare till en dikeskant strax norr om Malingarna, där det brukar finnas mosippor. Vi hittade några fina exemplar, som blommade. Lokalen verkar vara känd, för ytterligare en bil i samma ärende dök upp.

Mosippor

Vacker och luden

Dagens sista mosippa

Det blev några väldigt trevliga timmar. Fantastiskt väder och skönt med lite mänsklig interaktion (vi var duktiga och åkte i varsin bil).