Photography by Hans Esselöv

Svenska cupen i innebandy

En annan lokal fotograf jag känner, Janne Nilson, fotar på IBF Faluns hemmamatcher i innebandy. Igår spelades returmötet i svenska cupens semifinal mot svensk innebandys andra gigant, Storvreta. Jag fick en förfrågan om jag ville åka med och det är ju alltid kul att testa att fota något nytt.

Jag använde mestadels ett RF 70-200mm f2.8 men testade även lite med ett Tokina 11-16mm f2.8.

Fota innebandy var ganska svårt. Det går oerhört fort och det är svårt att få med både bollförare och målet i bild. Det är dessutom väldigt svårt att följa spelet i sökaren. Drygt halvvägs in i matchen testade jag att strunta i sökaren och istället använda kamerans skärm. Det gjorde att jag kunde grovrikta kameran och samtidigt följa spelet med blicken. Då blev det genast mycket lättare.

Hemmalaget gör entré
Jag lyckades faktiskt få med några av målen på bild.
Falun avgör i förlängningen.