Photography by Hans Esselöv

Skoter i Sälen

I helgen åkte jag och en kompis upp till en annan kompis, som bor i Sälen, för att åka skoter. Kameran fick givetvis följa med. Lördagen var tyvärr ganska mulen så det var svårt att få fram den där riktiga wow-känslan på bilderna. På söndag förmiddag var det dock blå himmel utan ett moln i sikte men då hade det i gengäld fryst på under natten så snön var i allmänhet stenhård och det var svårt att få till spektakulära åkbilder.

Canon EF-S 18-135 mm iso 100 f/5,6 1/250 sec

Bilden ovan var helt oplanerad. Jag hade kameran uppe och plötsligt kom Markus åkande upp emot mig. Jag hann precis med en bild, men ibland har man tur och bilden ”sitter” utan planering eller att man hunnit ta en hel serie.

Canon EF 70-200 iso 200 f/6,6 1/400 sec

Lördagen bjöd annars mest på ledåkning. Kul, men bitvis ganska sönderkört. Totalt 10,5 mil plus ytterligare 2,5 mil på kvällen för att bärga en havererad skoter.

Vid ett par tillfällen större vi på fjällripor. Den här gången hann jag få upp kameran innan de smet. Bilderna (det är egentligen samma bild) är tagna med EF 70-200 mm iso 200 f/5,0 och 1/250 sec.

Innan hemfärd på söndagen blev det mest lite lek tillsammans med Jörgen, för att försöka få till lite bra bilder, men det hårda underlaget gjorde det som sagt svårt.