Photography by Hans Esselöv

Punk in Black & White

Skotska Hateful med förbandet The Government Officials.

I helgen gjorde jag en för mig lite udda fotogrej. Fota live-spelningar har jag gjort ganska många gånger, men inte i en så här liten lokal. Några kompisar hemifrån skulle värma upp för det skotska punkbandet Hateful, på Söder i Stockholm och eftersom vi ändå skulle till Stockholm så passade det bra.

Lokalen var ganska liten och scenljuset var väldigt klent, så det visade sig snabbt att det inte var att tänka på att köra utan blixt. Samtidigt kom man egentligen lite för nära scenen så blixtljuset tenderade att bli väldigt skarpt trots att jag slängde på en diffuser för att lätta upp det lite. Jag misstänkte redan på plats att bilderna skulle göra sig bäst i svartvitt och när jag väl fått ner dem i datorn stärktes jag i den uppfattningen. Jag slänger dock upp en färgbild som jämförelse:

Hateful i färg
Hateful i färg.

Jag tycker det ser betydligt bättre ut i svartvitt.

Hatefull i svartvitt.

Även kompisarna i The Government Officials fastnade på några bilder.

The Government Officials.
The Government Officials

Inte en helt enkel fotokväll som sagt och lokalen var lite tråkig och inbjöd inte till så mycket kul vinklar men det var trots allt kul ändå.

En liten lokal men publiken verkade trivas.

Även Hateful verkade ha kul!