Photography by Hans Esselöv

PAFF goes Gammelgården

Så var det dags att fota lite punkrock igen. Musikföreningen PAFF arrangerade återigen en punkkväll i Ludvika. Tyvärr hann det tilltänkta stället – Kajkrogen, gå i konkurs innan det var dags så man fick hastigt och lustigt boka om till Gammelgården, som är en rätt usel lokal för ändamålet. Dels rent estetiskt men också ljudmässigt och det finns ingen bra belysning utan det får man ta in utifrån. Lite för mörkt för att fota utan blixt och dessutom scenljus som skiftar blått, rött, grönt är inga bra förutsättningar. Blixt på alltså – och då tycker jag personligen bilderna gör sig bäst i svartvitt.

Käftsmäll från Stockholm

Käftsmäll, från Stockholm var en rätt kul bekantskap. De led kanske lite av ljudet i lokalen dock men det tog sig efter hand.

Bra drag trots liten publik

De får dessutom en bonuspoäng för två Sham 69-covers 🙂

The Government Officials

Först ut var dock mina kompisar i The Government Officials. Jag är händelsevis ansvarig för deras logga 🙂

Gamla Pengar

Tredje bandet för kvällen var göteborgsbandet Gamla Pengar. Kvällens bästa spelning i mitt tycke, trots att trummisen hoppade av bandet lagom till helgen så han fick ersättas av Leif ”Loket” Olsson via länk från Göteborg. Funkade fint! 🙂

Gamla Pengar

Förinspelat trumljud visade sig inte alls så dumt, med tanke på lokalens usla akustik. Kvällens bästa gig!

Kaos

På slutet spårade det en smula – i positiv bemärkelse. Det blev en karaoke-version av låten ”Fred”. Alla på sång – ingen spelade! Bandet i publiken!

Lite kaos har ingen dött av!

The Past

Sist ut var The Past, som egentligen inte skulle ha spelat men som snabbt knöts upp utifall Gamla Pengars borttappade trummis skulle resultera i inställt.

Slutligen bjuder jag väl på några färgbilder också.