Photography by Hans Esselöv

Lollapalooza pt. 1 – Jerry Cantrell

I söndags åkte jag ner till Sthlm i huvudsakligen för att fota Pearl Jam. De bilderna kommer jag troligen inte att kunna lägga upp här av rättighetsskäl, men jag fotade en hel del andra band och kommer att pusha ut inlägg med de bilderna under ett antal dagar.

När grunge-legendarena Pearl Jam skulle avsluta festivalen var det passande att Alice in Chains grundare, gitarrist och huvudsakliga låtskrivare Jerry Cantrell spelade tidigare samma dag. Ungefär halva settet bestod av Alice in Chains-låtar men det är hög igenkänningsfaktor även i hans solomaterial. Personligen hör jag hellre låtarna i ett sådant här sammanhang än med det turnerande sällskap som idag kallar sig Alice in Chains. AiC utan Layne Staley är lika fånigt som Queen med någon idol-deltagare på sång.

Cantrells spelning var bra och han såg ut att vara i god form, men det är kanske musik som passar sig bättre på en klubb än på en festivalscen.

Samtliga bilder tagna med RF 24-70 mm, vilket jag dock avhöll mig från under resten av dagen. 70-200 visade sig passa bättre.