Photography by Hans Esselöv

Grängesberg Folketspark 100 år – kvällen

Kvällspasset av parkens 100-årsfirande bestod av ölservering, disco och liveband på stora scenen. Artisterna bestod av de tre lokala banden Rävsax, The Hymans och Minerock – samt schlagerduon Lili & Susie, som spelade i parken i slutet av 80-talet och början av 90-talet och nu alltså var tillbaka med nostalgiska hits.

Lili & Susie
Rävsax

Rävsax beskriver sin musik som ”skogspunk” och det är väl någon form av trallpunk. Räxsax spelade mycket i trakterna för 10-talet år sedan men har sedan mest legat på is, för att nu göra en populär comeback. Faktum är att jag hade två av killarna som elever på estetprogrammet under gymnasietiden.

Hymans

Hymans har jag fotat många gånger vid det här laget och det är ju bara någon månad sedan sist – då i Borlänge. En fördel med att fota ett band man känner är att det är lite lättare att planera bilderna. Man vet vilka vinklar som funkar o.s.v.

Vad gäller objektivval körde jag med RF 24-70 under Rävsax gig och RF 70-200 resten av kvällen.

Minerock

Sist ut av de lokala banden var Minerock – ett coverband just från Grängesberg.

Lili & Susie

Slutligen var det dags för huvudnumret – Lili & Susie – tillbaka i parken efter drygt 25 år eller så. Lagom till de skulle börja stängde discot i rotundan ner, så nu blev det riktigt mycket folk vilket var kul för oss i parkföreningen.

Till sista låten kom Minerock upp på scenen igen, för att köra gamla AC/DC-låten Highway to Hell med Lili & Susie på sång.

Jag har även redigerat ett gäng bilder i svartvitt, men de bilderna tar jag i ett eget inlägg.