Photography by Hans Esselöv

Bokprojekt

Det var ett tag sedan den senaste uppdateringen här, men det betyder inte att kameran fått vila – tvärtom!

Jag har sjösatt ett projekt som jag klurat på under en längre tid. Ursprungligen föddes idén när jag fick cancer. Jag tänkte att det här kunde vara något att se fram emot och ha som mål om allt gick bra. Även om faran inte är över så är prognosen ganska bra just nu, så jag har satt igång.

Tanken är att ge ut en bok om människor i Ludvika. Inspirationen är delvis hämtad från Bertil Danielssons bok ”Knäppt i Ludvika”, som kom 2010. Men medan den mest bestod av dokumentärfoto under flera decennier är min tanke att utgå från porträttbilder, tagna under ett och samma år. Jag vill visa upp kreativa och driftiga människor från Ludvika och människor med spännande livsöden. Jag vill också ha ett mångfaldsperspektiv som blir ett tvärsnitt av Ludvika 2023 – unga, gamla, män, kvinnor, funktionsvariationer, olika hörn av kommunen o.s.v.

Varje person får ett uppslag i boken, där en sida utgörs av ett porträtt i helfigur och den andra av en kort text om personen samt, förhoppningsvis, en mindre ”action-bild”.

Hittills har jag hunnit fota knappt 25 personer. Målsättningen är 30 män och 30 kvinnor. Jag tänker inte avslöja alla namnen i förväg (och alla namn är dessutom inte klara ännu) men här är några smakprov – inte på bilderna som kommer med i boken, men bilder som togs samtidigt.