Photography by Hans Esselöv

Alfabetsutmaning

Häromdagen efterlyste jag kul fotoidéer på Facebook och från min kompis Emelie kom idén att fota alfabetet – en bild för varje bokstav. Idag kände jag att jag behövde aktivera mig lite, så jag gjorde ett försök. Några bokstäver bjöd motstånd och det var svårt att komma på något bra. Några blev därför kanske lite tråkiga. Tillslut återstod bara Y och Å, men så hittade jag en yxa i källaren och bostadsområdet nedanför mitt tillfälliga boende heter Åkerkullen, så med dessa två kom jag i mål, även om i synnerhet den sista bilden var trist, tagen från min balkong.

Här kommer alla bilder, med förklaringar på slutet. Tyvärr så beskär wordpress en del bilder lite konstigt om man lägger in en bild i porträttläge mitt bland landskapslägebilder.

A som i ankare, B som i bänk, C som i chopper, D som i Dan Andersson, E som i EPA, F som i folkpark eller fågel (valfritt), G som i grav, H som i hund, I som i industri, J som i järnvägsstation, K som i kyrka, L som i lasarett, M som i motorcykel, N som i närbild, O som i ost, P som i politiker (Ludvikas moderata kommunalråd HåGe Persson), Q som i Qstar, R som i rondell, S som i stadshus, T som i trappa, U som i uttrar, V som i väggmålning, W som i Walla, X som i xenon, Y som i yxa, Z som i zebrarandigt, Å som i Åkerkullen, Ä som i äng och Ö som i ödehus.

Alla bilder togs på cirka 4 timmar i Ludvika kommun.